Avni Muharremi

on .

Pershendetje

Me gjith se jemi në prag te perfundimit të sesones deshiroi të ju uroi sukses atyne që kann garu ne vitin 2017 kurse te gjithve ju uroi suksese ne vitin 2018 po shfrytzoj rastin te ju uroi te gjitha festat po njashtu edhe shendet në mesin e familjes suaj.

Me Rrespekt Avni Muharremi

Corina Kern

on .

Guten Tag

Vorhin wurde uns eine Taube mit einer Fussverletzung abgegeben. Ihre Ringnummer lautet: CH-7-17-H-938. Via Ringverzeichnis haben wir herausgefunden, dass die Taube vermutlich Herrn Fadil Sabedini aus Wallisellen gehört.
Können Sie ihm dies bitte mitteilen, damit er sich bei uns melden kann? Oder teilen Sie uns seine Telefonnummer mit.

Freundliche Grüsse und einen schönen Abend

Corina Kern

Kleintierpraxis Lindengarten
Lindengartenstrasse. 14
8302 Kloten
044 814 22 26

Avni-Muharremi

on .

Pershendetje Kryesis dhe gjith anteret e shoqates ILIRIA me gjith se kemi hyr në vitin 2017 e sezona per gara po afrohet ju deshiroi një sezon të lumtur e sa matë  bashkuar dhe me shum gara në ket vit po i faleminderoi edhe ardhjen e shum
antarve të ri në shoqaten ILIRIA une besoi se në ket shoqat jan të mir se ardhur të gjith ata që  e adhuroin ket sport edhe ata që e  kultivoin pëllumbin aktobatik.me rrespekt nga Presidenti i Shoqates ILIRIA Avni Muharremi

Enver Gashi

on .

Kosovari mahnitë zviceranët me akrobacionet e pëllumbave

LAJME
19. June 2016  
asset-version-4d209038a9-s2016051804_002 


03:32:21             2016-06-19

 

 

Avni Muharremi është një përkujdesës i pëllumbave akrobatikë. Një aktivitet që tubon qindra të pasionuar në Zvicër.

Avni Muharremi dhe pëllumbat, është një histori dashurie që zgjatë tash e disa dekada, shkruan „Le Cote“, njofton „Shtegu.com“. Pasioni i këtij kosovari me vendbanim në Gland të Zvicrës janë pëllumbat akrobatikë. Ushqim të rregullt, duke i përkëdhelur me dashuri të pafund dhe duke i ushtruar për manovra të ndryshëm në ajër, me disa shikues kalimtarë që ngelin gojëhapur.

„Ka tre lloje specifike të pëllumbave: Akrobatikë, të të ashtuquajturit `kravatë` dhe zhytës“, precizon përkujdesësi 43-vjeçar i cili posedon mbi njëqind pëllumba. „Ushtrimet duhet të arrijnë qëllimin e fluturimit të shpejtë në lartësi prej rreth 200 metrash, në mënyrë që më pas të zbritet, varësisht nga lloji i pëllumbit, prej atyre të cilët zbresin duke u rrotulluar rreth vetvetes e deri te zhytësit të cilët zbresin me kokë teposhtë“. Përndryshe, Avni Muharremi është edhe nënkryetar i Shoqatës së pëllumbave kosovarë në Zvicër, me emrin „Iliria“.

Për më tepër, videon mund ta ndiqni në vegzën e mëposhtme:

http://www.abodeco7verte.lacote.ch/articles/regions/district-de-nyon/des-pigeons-acrobatiques-dans-le-ciel-glandois-545927

 

Shkrimi i Gazetës La Cote per Avni Muharremin

on .

Gland - Avni Muharremi est éleveur de pigeons acrobatiques. Une activité qui rassemble des centaines de passionnés en Suisse. Rencontre et reportage vidéo.

 

Avni Muharremi et les pigeons, c’est une histoire d’amour qui dure depuis des décennies. Le dada de ce Glandois originaire du Kosovo: les pigeons acrobatiques. Des volatiles d’élevage, qu’il bichonne avec amour et entraîne tous les jours à travers champs pour exécuter différentes figures aériennes sous l'oeil émerveillé de quelques badauds.

Des volatiles intelligents

«Il existe trois races spécifiques. Les acrobatiques, les cravatés et les plongeurs, détaille l’éleveur de 43 ans, qui possède une centaine de volatiles. L’exercice consiste à les faire monter rapidement à une altitude d’environ 200 mètres pour les faire redescendre, selon les races choisies, comme des hélices qui tournent sur elles-mêmes ou comme des plongeurs, la tête en bas.»

Interview en situation d'Avni, l'éleveur de ces pigeons acrobatiques glandois